zaterdag 10 mei 2008

Ercolano

Vandaag zijn we als eerste de bus ingegaan om Ercalano te gaan bezoeken. Gisteren hebben we, zoals jullie hebben kunnen lezen, Pompei bezocht. Ercalano en Pompei hebben veel met elkaar gemeen, alleen Ercalano is getroffen door het lava van de Vesuvius.
Ercalano is een kleinere handelsstad geweest dan Pompei. De oorsprong van Ercalano kan niet helemaal volledig verklaard worden. Als je het voormalige handelsstad bezoekt valt je meteen op dat er nog veel van overeind staat. Zo krijg je een heel goed beeld van hoe de mensen er geleefd hebben en hoe het eruit gezien heeft.

Erg indrukwekkend zijn de verkolde geraamtes die nog te zien zijn. Je ziet ook afbeeldingen van geraamtes zoals die zijn gevonden. Ook kan je zien hoe hoog het lava gekomen is, op een deel van het voormalige handelsstad zijn namelijk huizen gebouwd die tegenwoordig nog bewoond worden. Deze huizen liggen echter een stuk hoger.

In een van de voormalige huizen die nog vrij goed in tact zijn gebleven kan je veel terug vinden van mozaiek afbeeldingen. Deze mozaiek afbeeldingen bestaan uit vele verschillende kleuren en zien er erg indrukewekkend uit. De mozaiek afbeeldingen zijn afbeeldingen van goden. Welke goden er afgebeeld werden verschillen per huis.

Geen opmerkingen: